Контакт-центр (0462) 616-204

Пресрелізи

23.03.2014 / 10:38

ПАТ "Чернігівгаз" обладнало автопарк системою GPS-моніторингу

ПАТ "Чернігівгаз" оснастило 363 автотранспортні засоби системою GPS-моніторингу, що дозволило не лише змінити логістику і заощадити пальне, а й суттєво підвищити якість надання послуг.
В першу чергу системою GPS – контролю обладнали машини служби "104" В першу чергу системою GPS – контролю обладнали машини служби "104" ФОТО: ПАТ "Чернігівгаз"

Одним із пріоритетних напрямків діяльності облгазу є забезпечення безаварійного газопостачання мешканців області. Тому в першу чергу системою GPS – контролю були обладнані машини екстрених служб, що позитивно вплинуло на результативність і оперативність їх роботи.

"В роботі аварійно-диспетчерської служби на рахунку кожна хвилина і використання GPS-контролю в прямому сенсі може вберегти чиєсь життя. Машини служби "104" відносяться до класу спецтехніки і мають найменше обмеження часової категорії, тобто 24 години на добу вони повинні бути в повній готовності. Також за кожною автівкою закріплена відповідна географічна зона, за межі якої вона не має права виїжджати без істотних причин та погодження у випадку виробничої необхідності" - зазначив головний інженер ПАТ "Чернігівгаз" Олександр Качкарда.

Робота системи контролюється центральною диспетчерською службою, яка точно реєструє час відправлення та прибуття автомобіля, детально відстежує траєкторію прямування і слідкує за відповідністю записів у маршрутних листах.

Довідка: ПАТ "Чернігівгаз" - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить більше 800 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,7 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є майже 345 тисяч сімей, понад 3 тисячі підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ "Чернігівгаз" є МалтюропЮкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод. Компанія входить в десятку найбільших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується близько 70 мільйонів гривень податків і зборів.

"Сьогодні ми маємо змогу аналізувати роботу автопарку і ефективніше його використовувати – складати оптимальні графіки і маршрути руху. Також застосування GPS-трекеру виключає можливість спрацювання так званого "людського фактору", коли працівник захоче використати автомобіль в особистих цілях. Перед запровадженням системи з водіями була проведена виховна робота, тому подібні випадки у нас трапляються вкрай рідко" - запевнив начальник автотранспортної служби Олександр Бойко.

Суттєвою перевагою координування руху службового автотранспорту є економія коштів. За рахунок оптимізації пересування машин за 6 місяців 2013 року, у порівнянні з 2012-м, вдалося досягти скорочення пробігу на 40 %. Економія пального, в залежності від його виду, в середньому склала від 21 % на скрапленому газі до 50% на метані.

Встановлення на автомобілі обладнання для моніторингу розпочалося в минулому році. Невдовзі автотранспортна служба ПАТ "Чернігівгаз" поповниться 12 новими повноприводними VolkswagenTransporter Т5 і 5 VWCaddy, які також матимуть на борту GPS-трекери марки "TELTONIKA" литовського виробництва.

За додатковою інформацією звертатися
до фахівця із зв`язків з громадськістю
Наталії Свириденко
Тел./факс: +380 462 65 20 04 вн.115