Контакт-центр (0462) 616-204

Прес-релізи

18.03.2014 / 10:30

ПАТ "Чернігівгаз" інвестувало в модернізацію системи газопостачання понад 9 мільйонів гривень

В минулому році ПАТ "Чернігівгаз" інвестувало в модернізацію газомереж Чернігівщини понад 9 мільйонів гривень. В рамках інвестпрограми був проведений комплекс робіт з реконструкції газогонів, капітальних та поточних ремонтів об`єктів газопостачання, включаючи встановлення нового обладнання, яке відповідає сучасним стандартам надійності та безпеки.
Своєчасний ремонт мереж - запорука безаварійного газопостачання Своєчасний ремонт мереж - запорука безаварійного газопостачання ФОТО: ПАТ "Чернігівгаз"

Суттєві капіталовкладення зроблені у реконструкцію об`єктів газопостачання, які знижують тиск газу до побутового рівня.  Зокрема, проведено поточний ремонт 1,6 тисяч газорозподільних пунктів, що становить 75% від загальної кількості споруд, капітально відремонтовані 282 об`єкти та 110 станцій катодного захисту.

Не зважаючи на те, що газотранспортна система Чернігівщини в переважній більшості не вичерпала свій експлуатаційний вік, за словами головного інженера ПАТ "Чернігівгаз" Олександра Качкарди, роботи з реконструкції мереж мають виконуватися систематично і в повній мірі.

"Із 13,5 тисяч км газогонів Чернігівської області 11,5 тисяч км працюють до 25 років – при тому, що мінімальний термін придатності складає 40-50 років. Працюючими понад цей строк залишаються лише 375 м. Втім ми розуміємо, що час працює не на нас і продовжуємо планомірно збільшувати обсяги робіт, які стосуються саме технічної складової газомереж і відповідно впливають на підвищення безаварійності і надійності газопостачання" - зазначив керівник.

Іще одним важливим напрямком інвестиційної діяльності облгазу є забезпечення новим обладнанням комплексного приладового обстеження газопроводів. В минулому році компанія придбала 8 комплектів обладнання для надземного пошуку ушкоджених та небезпечних ділянок на газопроводі.

Довідка: ПАТ "Чернігівгаз" - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить більше 800 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,7 тисяч км газопроводів.
Нашими споживачами є майже 345 тисяч сімей, понад 3 тисячі підприємств та установ Чернігівської області.Найкрупнішими клієнтами ПАТ "Чернігівгаз" є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод. Компанія входить в десятку найбільших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 70 мільйонів гривень податків і зборів.

"Навіть незначне пошкодження ізоляції здатне викликати руйнування газопроводу і наробити великого лиха. При обстеженні ми виявляємо такі пошкодження і робимо заміну ізоляції, що подовжує термін роботи газових труб і дозволяє безпечно використовувати їх і надалі", - зауважив головний інженер Олександр Качкарда.

Експлуатаційні служби були доукомплектовані 126 високочутливими течешукачами Варта 5-03 MG, оснащеними GPS-навігацією. Аварійно-диспетчерська служба у своєму арсеналі тепер має 17 трасошукачів "СПРУТ-5" і два набори гідродинамічного обладнання виробництва Італії та США, які дозволяють працювати в умовах загазованості без ризику виникнення іскри.

В 2014 році ПАТ "Чернігівгаз" продовжить інвестувати в підвищення безпеки газопостачання. Загалом в інвестпрограмі на модернізацію обласної газотранспортної системи передбачено спрямувати понад 13,4 мільйонів гривень.

За додатковою інформацією звертатися
до фахівця із зв`язків з громадськістю
Наталії Свириденко
Тел./факс: +380 462 65 20 04 вн.115